Bodega

EL CELLER I LES VINYES

Casa Patau és un celler familiar situat a la localitat de Menàrguens, comarca de La Noguera, entre les ciutats de Lleida i Balaguer. Està inscrit en la denominació d’origen Costers del Segre dins de la subzona d’Artesa de Segre.

Des de l’any 2001, Casa Patau elabora vins de les seves pròpies vinyes: Les quadres, Comacabassa i Cap del terme, seguint un procés de vinificació artesanal. Actualment són gairebé 9 les hectàries de vinya plantades de les varietats: Macabeu, Garnatxa negra, Merlot, Ull de llebre i Cabernet Sauvignon. Les propietats del sòl de tipus calcari i el clima continental, fortes insolacions amb un contrast tèrmic ample, hiverns freds i estius calorosos, fa que s’obtinguin uns vins de molta qualitat. 

Totes les pràctiques agrícoles, que es realitzen en el conreu dels ceps, respecten el medi: no s’utilitzen herbicides ni adobs quimics. I per aconseguir una verema de major qualitat es seleccionen els millors raïms, veremats a mà. 

El celler de Casa Patau actualment té una capacitat de 900 Hl i disposa d’una sala de criança climatitzada amb bótes de roure francès i americà. El celler està obert tots els diumenges de 10h a 14 h del mati per vendre vi al públic. També es pot realitzar una visita guiada i un tast dels diferents vins si es sol·licita amb antelació.